News

Tour de Gaume 2024

Op 23 juni 2024 vond het jaarlijkse evenement Tour de Gaume plaats, een unieke samenkomst die liefhebbers van auto's, motorfietsen, tractoren en mobylettes samenbracht in de prachtige regio Gaume in België.

Lees meer
Dakdekkerspromo 2024 FAKRO

Tijdens deze zomervakantie organiseren we een speciale promo voor Belgische en Luxemburgse dakdekkers! Ben je dakdekker? Lees het volgende dan aandachtig…

Lees meer
ZOMERSLUITING 2024

Tijdens de periode van 15.07.2024 t.e.m. 02.08.2024 is onze Logistieke afdeling open, en voorzien we naar analogie met vorig jaar opnieuw een minimum permanentie op onze dienst Interne Verkoop om u verder van dienst te blijven.

Lees meer
Vervang je oude dakvensters

Sinds begin maart 2024 beschikken we over FAKRO renovatietool dat particulieren in staat stelt om op een eenvoudige manier hun oude dakvensters te laten vervangen door nieuwe FAKRO dakvensters in PVC.

Lees meer
FAKRO Sponsort Succesvolle Wielerwedstrijd in Broechem

FAKRO heeft met trots de wielerwedstrijd gesponsord die plaatsvond op zaterdag 5 mei in Broechem, die georganiseerd werd door de enthousiaste leerlingen van de opleiding Lichamelijke Opvoeding & Sport aan het Atheneum van Lier.

Lees meer
Dartsen met FAKRO – een schot in de roos

Ook dit jaar was het voor FAKRO een geslaagde editie van Belgian Roof Day, dé hoogmis van de dakdekkers die plaatsvond in Brussel op 20 oktober 2023.

Lees meer
Ondex Belgian Roof Day

Tijdens Belgian Roof Day op 20/10 stelt ONDEX voor de allereerste keer in Europa hun nieuwe product DIFFU100 voor.

Lees meer
Darts Belgian Roof Day

Tijdens Belgian Roof Day op 20/10 kan je FAKRO op stand 104 terugvinden, waar je kan komen dartsen en je altijd in de prijzen valt!

Lees meer
WINNAARS FAKRO FOTOWEDSTRIJD 2023

Bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen aan onze FAKRO fotowedstrijd 2023. We hebben vele leuke inzendingen mogen ontvangen en hebben onze 11 winnaars gekozen.

Lees meer
ZOMERREGELING 2023

Tijdens de periode van 10.07.2023 t.e.m. 28.07.2023 is onze Logistieke afdeling open, en voorzien we naar analogie met vorig jaar opnieuw een minimum permanentie op onze dienst Interne Verkoop om u verder van dienst te blijven.

Lees meer
FAKRO ZOMER PROMO 2023

We organiseren opnieuw een wedstrijd op onze facebook-pagina, waarbij we deze keer onze FAKRO mascotte weggeven! ðŸ§¸

Lees meer
Concours photo FAKRO

In de loop van de maand juni ontvingen onze FAKRO klanten een pakket met promotiemateriaal waarbij de PVC dakvensters en het FAKRO PRO loyaliteitsprogramma centraal staan.

Lees meer
FAKRO zomer promo

Het programma dat dakdekkers met cash beloont.

In ruil voor je aankopen van FAKRO producten, ontvang je wat elke dakdekker het liefst krijgt: CASH!

Lees meer

Met ongeveer 190.000 bezoekers en 2260 exposanten uit 49 landen die hun producten presenteerden, werd Bau 2023 met succes afgesloten.

Lees meer

EEN GESLAAGDE MEET FAKRO DAY! 

Vorige week organiseerden we de MEET FAKRO DAY in onze showroom. Tijdens deze dag konden dakdekkers zowel het nieuwe FAKRO rolluik ARZ Komfort als het volledige assortiment aan (plat)dakvensters ontdekken. 

Lees meer

Recent kregen we bezoek van een belangrijke delegatie van FAKRO.

Lees meer

We zijn gesloten van maandag 26.12.22 tot en met vrijdag 06.01.23

Lees meer

Tijdens de periode van 18.07.2022 t.e.m. 29.07.2022 is onze Logistieke afdeling open, en voorzien we naar analogie met vorig jaar opnieuw een minimum permanentie op onze dienst Interne Verkoop om u verder van dienst te blijven.

Lees meer

Tijdens de zomerperiode (van 01.07.22 t.e.m. 31.08.22) krijg je op je aankoop van een FAKRO dakvenster + gootstuk een bijhorende AMZ manuele buitenzonwering type I in dezelfde afmeting cadeau! 

Lees meer

De gehele website heeft een gloednieuw design en tal van nieuwigheden gekregen! 

Lees meer

Onze specialisten van de afdeling Lichtstraten zorgden voor nieuwe lichtstraten voor een werf te Hombeek.

Lees meer

Papyrus uit Lembeek deed recent beroep op onze afdeling Lichtstraten voor het renoveren van de lichtstraten.  

Lees meer

Onze afdeling Lichtstraten zorgde voor renovatie van de lichtstraten voor een drukkerij te Zoersel.

Lees meer

Onze specialisten van de afdeling Lichtstraten zorgden voor een renovatie van de lichtstraten met aanpassing van de opstanden voor een werf te Vilvoorde.

Lees meer

Onze afdeling Lichtstraten zorgde voor de levering en plaatsing van polycorbonaatgevels voor een werf in Opwijk.

Lees meer

ENGIE Fabricom Hoboken deed beroep op onze afdeling Lichtstraten voor de uitwerking en montage van polycarbonaatgevels en rookluiken.

Lees meer
Summer Holidays 2021 Albintra

Tijdens de periode van 12.07.2021 t.e.m. 30.07.2021 is onze Logistieke afdeling open, en voorzien we opnieuw een minimum permanentie op onze dienst Interne Verkoop.

Lees meer

Trouw aan zijn missie, produceert FAKRO al 30 jaar unieke oplossingen voor onze dagelijkse woonomgeving.

Lees meer

Begin dit jaar schonken we didactisch materiaal van FAKRO aan de studierichting Bouwwetenschappen van het Damiaaninstituut te Aarschot.

Lees meer

Onze gloednieuwe website voor onze houtwolproducten is gelanceerd!

Lees meer
Albintra lanceert De Houtwolspecialist

Albintra, dé houtwolspecialist met meer dan 30j ervaring, lanceert kwaliteitslabel â€œDe Houtwolspecialist”. 

Lees meer
CEWOOD ontvangt NaturePlus Certificaat

CEWOOD, de Letse fabrikant van houtwol panelen, ontving het internationaal gerenommeerde NaturePlus certficaat.

Lees meer
Fax: the end of an era!

Omdat we nog amper berichten krijgen via dit kanaal zal u ons vanaf binnenkort niet meer kunnen faxen.  Maar niet getreurd, per e-mail staan we zoals steeds voor u paraat!

Lees meer
Op zoek naar 3 nieuwe collega's!

Momenteel zijn we op zoek naar 3 nieuwe collega's, eentje om ons team in Broechem te komen vervoegen, de twee andere voor op onze afdeling Lichtstraten.

Lees meer
Summer Holidays 2020 Albintra

We blijven open tijdens de zomer, met een permanentie op onze Logistieke afdeling en dienst Interne Verkoop van 20 t.e.m. 24.07.20. Click verder voor meer info.

Lees meer
Technieker afdeling Lichtstraten

Voor ons team van de Lichtstraten en Dienst na verkoop zijn we op zoek naar een technieker die ons bestaande team kan versterken.

Lees meer

Onze afdeling Lichtstraten leverde voor de ‘Still and Sound architects’ de nodige materialen voor het maken van een polycarbonaatgevel.

Lees meer
Easter closure

Wij zullen op maandag 13 (Paasmaandag) en dinsdag 14 april (inhaalrustdag) gesloten zijn om Pasen te vieren.  Zalig Pasen!

Lees meer
FAKRO is solidary

Solidariteit troef bij FAKRO ... die voor al hun medewerkers en partners zorgden voor handgel en een aantal zelfgemaakte mondmaskers.

Lees meer
Livraisons et enlèvements en temps de corona

Na bijna 14 dagen van gedwongen inactiviteit ten gevolge van de corona-crisis, hebben wij op maandag 06.04 onze activiteiten terug opgestart.

Lees meer
Corona update

De uitzonderlijke omstandigheden, die ons allen treffen, nopen ons tot uitzonderlijke maatregelen.  We sluiten dan ook van 23.03 t.e.m 03.04.20.

Lees meer
During corona as well, we will be there for you

... staan we voor u klaar!  U kan ons nog steeds per e-mail en per telefoon contacteren voor al uw vragen.  Check hier de contactgegevens van ons team.

Lees meer
Holiday Season 2019

Tijdens de kerstperiode zijn we gesloten van 23.12.19 t.e.m. 01.01.20.  Op 02.01 en 03.01.20 houden we onze jaarlijkse inventaris.  Prettige feesten!

Lees meer
No electricity on 13/08/19

We hebben op 13 augustus 2019 opnieuw te maken met een elektriciteits-shutdown door noodzakelijke werken in onze straat die uitgevoerd worden door Fluvius.  We zullen daardoor geen elektriciteit hebben morgen van 10u tot vermoedelijk 12u.

Maar we staan uiteraard voor u paraat via onze gsm's!  Ontdek al onze gsm-nummers.

Lees meer
Summer Holidays

Tijdens de zomerperiode zijn we gesloten van 22 t.e.m. 26.07.19.  De week ervoor en de week erna zijn we actief, maar met verminderde kracht.

Lees meer
No electricity on 04/07/19

We hebben op 4 juli 2019 te maken met een elektriciteits-shutdown door noodzakelijke werken in onze straat die uitgevoerd worden door Fluvius.  We zullen daardoor geen elektriciteit hebben morgen van 8u tot vermoedelijk 12u.

Maar we staan uiteraard voor u paraat via onze gsm's!  Ontdek al onze gsm-nummers.

Lees meer
Albintra launches a new website!

Het is zover, onze gloednieuwe website is klaar!  Om nog beter te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en van surfers die ons bezoeken hebben we inderdaad onze online visitekaart totaal vernieuwd.  Surf snel verder door de site om de nieuwigheden te ontdekken ...  En vergeet vooral niet om een kijkje te gaan nemen in onze virtuele showroom.

Lees meer
FAKRO PRO program

In februari hebben we FAKRO PRO gelanceerd, ons gloednieuw programma voor handelaren en dakdekkers die met producten van het merk werken.  Gezien we sterker staan als we mekaar helpen hebben we er dan ook tal van voordelen in voorzien, zoals een grote promotie op al de producten die in de prijslijst van de (plat)dakvensters staan.

Lees meer

Met dit beleid inzake de bescherming van persoonsgegevens verschaffen wij informatie over het soort persoonsgegevens dat wordt verzameld, verklaren wij voor welke doeleinden en hoe ze worden gebruikt, verduidelijken wij wie wij zijn en welke rechten u heeft. Het doel van dit document bestaat erin informatie te geven zoals bedoeld in art.

Lees meer

Ook deze keer hadden we veel interesse voor zowel de dakvensters en platdakvensters als de zoldertrappen van FAKRO®.  Bezoekers waren onder de indruk van het nieuwe preSelect² uitzet-tuimeldakvenster, dat een nog comfortabelere bediening van de vleugel heeft en tot 134x160 cm aangeboden zal kunnen worden.  Zelfs met 3-lagige P5-beglazing! 

Lees meer

Gór-Stal, de gekende Poolse fabrikant van sandwich panelen en isolatiepanelen in polyisocyanuraat (PIR), lanceert termPIR MAX op Batibouw.  Deze nieuwe platen kunnen aangekocht worden tot een dikte van zelfs 250 mm en hebben een uitzonderlijke Lambdawaarde van 0,019 W/mK (termPIR MAX19) en 0,018 W/mK (termPIR MAX18), zowat de beste op de markt vandaag de dag. De PIR-isolatiepanelen van Gór-Stal worden sinds begin januari 2018 in België en in het Groothertogdom Luxemburg verdeeld door Albintra NV, distributeur van bouwmaterialen over de bouwhandel.

Lees meer

In december 2017 voerde onze afdeling Lichtstraten een mooie renovatie uit bij BD te Temse.  BD is een wereldwijd medisch-technologisch bedrijf.  Het heeft een hypermodern Europees distributiecentrum in Temse, waar meer dan 200 medewerkers actief zijn.  In opdracht van Colt werden de lichtstraten van dit distributiecentrum gerenoveerd en vervangen door nieuwe polycarbonaat lichstraten in EPB-uitvoering.

Lees meer

Tijdens de Kerstperiode zijn wij gesloten van vrijdag 22 december 2017 tot en met woensdag 3 januari 2018.  Onze jaarlijkse inventaris vindt plaats op 4 en 5 januari.  Vanaf de 8e kunnen terug goederen worden afgehaald – uitleveringen verlopen opnieuw normaal vanaf 9 januari 2018.

Lees meer

Deze herfst organiseert FAKRO een speciale promo voor Belgische en Luxemburge dakdekkers!  Bent u dakdekker?  Lees het volgende dan aandachtig ...

Lees meer

Vanaf heden zijn wij gestart met het uitleveren van uw bestellingen binnen de 24h gelijk waar in BELUX, indien dit door u expliciet zo werd gevraagd. 24h bestellingen zijn aan volgende voorwaarden onderworpen:

Lees meer

Om u beter te kunnen bedienen werken we sinds een tijdje met een aantal algemene e-mailadressen: sales@albintra.be voor uw offertes orders@albintra.be voor uw bestellingen finance@albintra.be voor onze financiële afdeling skylights@albintra.be voor onze afdeling lichtstraten info@albintra.be voor algemene aanvragen Tot binnenkort!

Lees meer

De NMBS besliste recent om een nieuwe wasstraat voor zijn treinen te laten bouwen in Melle.  Ook treinen moeten namelijk gewassen worden, en zoals een car wash moet ook een "trein wash" overkapt worden.  

Lees meer

ALTEZ Construction Group uit Meeuwen deed recent beroep op onze afdeling Lichtstraten bij de uitbreiding die ze uitvoerden voor de firma Diamond Europe in Brussel.  Deze laatste is actief in de sector van de grootkeukens en handelt vooral in machines die daar nodig zijn. Onze specialisten van de afdeling Lichtstraten plaatsten er onze epb Lichstraten, in combinatie met rookluiken.  Verder werden de burelen voorzien van ventilatiebolkoepels en de traphal van een RWA-koepel.

Lees meer

In het najaar kan u ons terugvinden op enkele beurzen:

Lees meer

Met de zomer in aantocht, is het dé moment om je buitenzonweringen te bestellen!  Deze houden namelijk de warmte van de zon tegen.  FAKRO biedt buitenzonweringen voor FAKRO dakvensters en buitenzonweringen voor verticale ramen.  Meer info?  Aarzel niet ons te

Lees meer

De nieuwe prijslijst van Heradesign is beschikbaar.  Contacteer ons indien u hier vragen over heeft!

Lees meer

Ook dit jaar kwamen heel wat professionele en particuliere bezoekers onze dakvensters, platdakvensters en zoldertrappen ontdekken op onze stand. Dank aan al wie onze stand bezocht!  Aarzel niet ons te contacteren indien u meer info wenst.

Lees meer

Wij zijn gesloten van 23.12.2016 tot en met 04.01.2017. Onze jaarlijkse inventaris vindt plaats op 5 en 6 januari 2017.  Vanaf 09.01.2017 kunnen terug goederen worden afgehaald – uitleveringen verlopen opnieuw normaal vanaf 10.01.2017.

We wensen u alvast Prettige Feestdagen!

Lees meer

Tijdens onze Albintra-FAKRO Classic, die dit jaar doorgaat op 04/09/16, zullen er deze keer 3 ritten zijn:

Lees meer

In het voorjaar van 2016 zorgde onze afdeling Lichtstraten voor de levering en de plaatsing van lichtstraten en rookluiken in de nieuwe magazijnen van bouwmaterialenhandelaar Gedimat De Groote / T’ Houtboerke in Gent.  Ook in industriebouw wint energie-efficiëntie steeds meer aan belang.  Vandaar dat er, in de lager gelegen hallen (zowel productieruimtes als toonzalen ), lichtstraten en rookluiken werden geleverd en geplaatst die EPB-conform zijn. 

Lees meer

Na het succes van de eerste editie verleden jaar, organiseren we ons fietsevent, de Albintra-FAKRO Classic, opnieuw in september!

Lees meer

Dan zijn de tegeldragers van Solidor de ideale oplossing.  Ze zijn snel en eenvoudig te plaatsen, licht van gewicht en hebben een grote draagkracht.  Verder zijn ze gemakkelijk regelbaar in de hoogte en hebben een groot draagvlak wat tot een uitstekende stabiliteit leidt. Klik hier voor meer info!

Lees meer

FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld en leider in de platdakvenstermarkt, heeft een prestigieuze Red Dot Design Award 2016 ontvangen voor het vlak platdakvenster DEF DU6.  De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor product-design die sinds 1955 uitgereikt wordt door het Design Zentrum in Essen, Duitsland.  Deze award wordt door vele experts omschreven als één van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van industrieel ontwerp.

Lees meer

Op 1 april 2016 werd België een tolland voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton MTM.  Alle vrachtwagens die op de Belgische openbare weg rijden moeten een steeds ingeschakelde On Board Unit aan boord hebben.  Die factureert alleen de verreden kilometers op betalende tolwegen.  Alle informatie hierover is te vinden op de pagina "Over Viapass", inclusief de beperkte categorieën die vrijgesteld zijn of buiten de kilometerheffing vallen.  Alle tarieven en betalende tolwegen zijn te

Lees meer

We kunnen ook dit jaar weer terugblikken op een geslaagde Batibouw!  FAKRO is sterk op alle terreinen - dakvensters, platdakvensters en zoldertrappen - en dat werd extra onderstreept door de trial bike demo's die doorgingen op onze stand.  De trial biker sprong inderdaad op het nieuwe beloopbare platdakvenster DXW van FAKRO, een type waarop men niet alleen kan lopen maar zelfs op kan springen en fietsen!  Check hier onze stand op Batibouw.

Lees meer

Bijna 500 genodigden afkomstig uit 31 landen van over de hele wereld, professionele partners, architecten, journalisten, interessante thematische panelen, tentoonstellingen van innoverende producten en een gala: FAKRO viert zijn 25ste verjaardag groots

Lees meer

FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, lanceert op Batibouw in Belgische première een nieuw platdakvenster met een rook- en warmteafvoerfunctie (RWA).

Lees meer

De foto's van onze allereerste Albintra-FAKRO Classic staan online www.bartgosselingallery.com!  Ook hier gaat een deel van de opbrengst naar het goede doel, het Revalidatiecentrum Pulderbos, dus we hopen dat u ze massaal aankoopt :-) Nogmaals dank aan al wie aanwezig was ...

Lees meer

De eerste editie van onze Albintra-FAKRO Classic, die plaatsvond op 6 september jl., was een groot succes!  Ondanks het matige weer konden we rekenen op een 400-tal fietsliefhebbers die zelfs van Luxemburg kwamen om een van de twee ritten te rijden of gewoon iets te drinken of te eten.

Lees meer

Op 06/09/15 is het zover!  Dan vindt de allereerste editie van de Albintra-FAKRO Classic plaats, een wielerevent met twee ritten: een van 60 en een van 100 km.  We organiseren dit event in samenwerking met de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB).  Vertrekken kan tussen 7u30 en 10u vanuit de burelen van Albintra in Broechem (Bistweg 80) en er is een bevoorradingspost voorzien in Sint Lenaarts.  Na de ritten is er mogelijkheid om bij ons iets te drinken en te eten.

Lees meer

Koop een FAKRO (plat)dakvenster voor 31/05/15 en ... krijg geld terug!

Lees meer

We blikken terug op een succesvolle deelname aan Batibouw - op onze grotere stand hadden we nog meer ruimte om u, naast enkele andere van onze hoofdproducten, de dakvensters, platdakvensters en zoldertrappen van FAKRO® te presenteren. Dank voor uw interesse in onze producten!

Lees meer

In september jl. hielden we onze allereerste Albintra-FAKRO Classic: het was een succes.  Ondanks het matige weer konden we rekenen op een 400-tal fietsliefhebbers die tot Broechem afzakten om een van de twee ritten te rijden of gewoon iets te eten of te drinken.  Daarenboven konden we na afloop een mooie € 3.000 schenken aan ons goede doel, het Revalidatiecentrum Pulderbos.  Schrijf alvast 04.09.16 in uw agenda, dan fietsen we er opnieuw in!

Lees meer
FAKRO beloopbaar platdakvenster all in

FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, lanceert op Batibouw in Belgische première vier nieuwe innovaties in zijn assortiment platdakvensters: -        Een Solar vlak platdakvenster: het platdakvenster wordt aangestuurd door middel van zonnecellen die reageren op zonlicht.  Dankzij dit inventieve systeem is het niet meer nodig om een elektrische voeding te voorzien voor de automatische opening en sluiting ervan.

Lees meer
3000 CS

BASF breidt zijn gamma aan isolatiepanelen in geëxtrudeerde polystyreenschuim (XPS) – de welbekende Styrodur® – uit met een nieuw type: de Styrodur® 3000 CS. Dit isolatiepaneel heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,033 W/mK die gelijk is voor alle diktes, van 30 tot 240 mm en later zelfs tot 400 mm. De warmteweerstand van de isolerende panelen ligt dus tot 15% hoger dan bij de standaardvarianten van Styrodur. Surf naar www.styrodur.com voor meer info.

Lees meer