Uitbreiding van het gamma aan platdakvensters

Algemeen nieuws

FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, lanceert op Batibouw in Belgische première vier nieuwe innovaties in zijn assortiment platdakvensters:

-        Een Solar vlak platdakvenster: het platdakvenster wordt aangestuurd door middel van zonnecellen die reageren op zonlicht.  Dankzij dit inventieve systeem is het niet meer nodig om een elektrische voeding te voorzien voor de automatische opening en sluiting ervan.

-        Een beloopbaar vlak platdakvenster: hiermee kan het platdakvenster volledig geïntegreerd worden in het dakterras, praktisch en mooi op het dak.  Daarnaast bekomt men met deze oplossing uitstekende isolatiewaarden dankzij de 3-lagige beglazing en de isolerende opstand.

-        Een platdakvenster dat ook als toegang tot het dak kan dienen: de vleugel kan tot 80° open.  Deze is beschikbaar in een vlakke versie of met een koepel erbovenop.

-        Een vlak platdakvenster in alle kleuren van de regenboog: vanaf nu kunnen de profielen die zich rondom de vleugel van het platdakvenster bevinden in alle RAL kleuren aangeboden worden, niet enkel meer in het zwart.

Nieuw dakvenster met sterk verhoogde ventilatie, een eigen ontwikkeling van FAKRO

Verder lanceert FAKRO een speciaal dakvenster dat een verhoogde en zelfregelende ventilatie biedt om te beantwoorden aan de constante evoluties in de technologieën waarvan gebruik wordt gemaakt in het systeem C ventilatiesysteem.

Het FTP-V6 P2 tuimeldakvenster van FAKRO heeft een continu regelbare ventilatieklep i.p.v. een ventilatierooster, evenals een grotere doorboring van het raamkader.  Hierdoor biedt deze RTO (regelbare toevoeropening) een sterk verhoogd ventilatiedebiet.  Deze ventilatie-unit, die de benaming V60Pheeft meegekregen,  is bovendien zelfregelend klasse P3 (conform NBN EN 13141-1 en het EPB besluit) en zorgt aldus voor een continue maar gecontroleerde toevoer van verse lucht.

In drie van de meest populaire breedtes (78 cm, 114 cm en 134 cm) behaalt het FTP-V6 tuimeldakvenster momenteel de beste nominale ventilatiecapaciteit (bij 2 Pa) ten opzichte van oplossingen aangeboden door andere dakvensterfabrikanten, namelijk respectievelijk 32,4 m³/h, 52,2 m³/h en 63 m³/h.

Het nieuwe tuimeldakvenster is een eigen ontwikkeling van FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, die ook hier bewust de keuze maakte om een eigen innovatie door te voeren en op de markt te brengen.

FAKRO beloopbaar platdakvenster all in