Nieuw platdakvenster met RWA-functie

Productnieuws

FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, lanceert op Batibouw in Belgische première een nieuw platdakvenster met een rook- en warmteafvoerfunctie (RWA).

De 4 elektromotoren en de scharen van deze nieuwe platdakvensters zijn ingebouwd in de constructie en zodoende onzichtbaar.  Doordat ze geïntegreerd zijn in het raamkader, blijven de uitstekende isolerende eigenschappen van deze familie aan producten verder ongewijzigd.  Zij duwen de raamvleugel perfect verticaal open tot een hoogte van ongeveer 50 cm, de vereiste opening om een effectieve weg voor rookuitvoer te bekomen.

Deze innovatie bestaat zowel in een versie met een koepel erbovenop en tweelagige beglazing (DSC-C P2) alsook in een vlakke versie met drielagige beglazing (DSF DU6).  De vlakke versie heeft bovendien een uitzonderlijk design en een moderne look.  De beide versies zien er van de buitenkant hetzelfde uit als hun broertjes zonder RWA-functie.

De DS_ platdakvensters voldoen aan de norm EN 12101-2 betreffende de evacuatie van rook in geval van brand.  Ze kunnen gemonteerd worden in dakhellingen van 0° (2° voor de vlakke versie) tot 15°, zoals al de andere producten in dit gamma van FAKRO.  De DSC-C P2 zal verkrijgbaar zijn in de afmetingen 100 x 100 cm en 120 x 120 cm, en de DSF DU6 in 105 x 105 cm en 120 x 120 cm. Ze kunnen verder ook dienen voor de dagelijkse ventilatie van de ruimte.