FAKRO viert 25ste verjaardag

Algemeen nieuws

Bijna 500 genodigden afkomstig uit 31 landen van over de hele wereld, professionele partners, architecten, journalisten, interessante thematische panelen, tentoonstellingen van innoverende producten en een gala: FAKRO viert zijn 25ste verjaardag groots.

Bij FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, staan er heel het jaar feestelijke gebeurtenissen op het programma. De eerste ceremonie, die van 22 tot 24 januari 2016 doorging in het Hotel Warszawianka te Jachranka in de buurt van Warschau, begon met de conferentie “25 years of innovation”, en werd afgesloten met een groot gala.

Bij die gelegenheid hebben de genodigden, die uit alle hoeken van de wereld kwamen, deelgenomen aan heel wat activiteiten met als orgelpunt de discussiepanels geleid door deskundigen uit de industrie.

De oprichter en eigenaar van FAKRO, Ryszard Florek, heeft de ontwikkelingsstrategie van de onderneming uiteengezet en verklaarde “ons doel is om ons globaal marktaandeel te vergroten, en dat tegen 2020”. In het kader daarvan voorziet FAKRO ook een uitbreiding van zijn productengamma, dat voortdurend gefocust is op het levenscomfort van de gebruikers over de hele wereld.

Albintra, die de producten van FAKRO exclusief distribueert in België en in het Groothertogdom Luxemburg, was aanwezig met een delegatie van 12 personen.  De distributeur ontving de Award ‘Partner of the 25th Anniversary’ voor de goede samenwerking van de voorbije jaren.  “We zijn vereerd deze Award te hebben mogen ontvangen van FAKRO”, zegt ir. Thierry Raets, een van de twee bestuurders van de firma.  “Dankzij hun hoogkwalitatieve producten en het sterk partnership tussen onze twee bedrijven, groeit FAKRO elk jaar in onze markt.  We kijken ernaar uit om ook in de toekomst dit verder uit te bouwen.”

In 2016 zal FAKRO innoverende oplossingen op de markt brengen op het vlak van dakvensters, zowel voor platte als voor hellende daken, als voor zoldertrappen.  Daarnaast lanceert de onderneming ook een productie van nieuwe verticale vensters in hout-aluminium.