User login

Blijf op de hoogte

Vacatures

Voor het versterken van ons team zijn wij momenteel op zoek naar:

Geschiedenis

1968: Oprichting van Albintra door de groep Cindu-Key & Kramer.

1971: Activering van het bedrijf (tot dan toe een slapende vennootschap).  Albintra verkoopt vanaf het prille begin exclusief in België en Luxemburg de RUBALUX® lichtkoepels, die in 2011 tot MEGALUX® worden herdoopt.

1974: Overname van Atab door Cindu-Key & Kramer; Albintra blijft dezelfde weg als Atab volgen.

1975: In juli verhuist Albintra van Hoboken naar Broechem.  De nieuwe burelen en magazijnen bieden meer plaats voor het groeiende bedrijf.  In dat jaar wordt ook een afdeling materialen opgericht.  Albintra heeft de exclusieve verdeling van Böcker liften, van producten van het merk Geda en van Flux Flender bitumen ketels.  Exclusieve verdeling van de isolatiepanelen in XPS STYRODUR®. 

1997: Start eigen productie lichtstraten.  Verkoop afdeling materialen – focus op de verdeling van bouwmaterialen en productie van lichtstraten.  Exclusieve verdeling van de noppenfolies van ISO-DRAIN®.

1998: Verzelfstandiging van Albintra: MBO (Management Buy Out) door de heer André Calicis, de heer Thierry Raets en mevrouw Berthe Sterckx. 

1999: Exclusieve verdeling van HERAKLITH® en HERAKUSTIK® (het latere HERADESIGN®) houtwolplaten.

2000: Exclusieve verdeling van de zoldertrappen van FAKRO®.  Vanaf 2009 verdeelt Albintra ook de dakvensters van deze leverancier exclusief in België en Luxemburg.

2001: Exclusieve verdeling van de producten van ONDEX® (PVC golfplaten).

2006: Exclusieve verdeling van Marmox  BOARD® tegelplaten op basis van XPS en vanaf 2009 mede-ontwikkeling van Marmox THERMOBLOCK® isolerende delen.

2009: Albintra wint het FEMA Award, een belangrijke erkenning door de federatie van handelaren in bouwmaterialen.

81 Albintra burelen en magazijn