User login

Blijf op de hoogte

Vacatures

Voor het versterken van ons team zijn wij momenteel op zoek naar:

Cogghe & Co kiest voor Marmox THERMOBLOCK

16-10-2014

Op Antwerpen Linkeroever realiseert Bouwonderneming Cogghe & Co een woonproject met 16 woningen op maat, naar een ontwerp van architectenbureau Dré Geelen & Partners. Om de warmteverliezen aan de muurvoet van de gevels te vermijden werd geopteerd voor de gepatenteerde isolerende bouwblok Marmox THERMOBLOCK®, in ons land verdeeld door invoerder-distributeur van bouwspecialiteiten Albintra uit Broechem-Ranst. 

Bouwonderneming Cogghe & Co is een tweede generatie bedrijf van de Antwerpse familie Sels, momenteel geleid door de broers Stefan en Peter Sels. Dit breed georiënteerd aannemingsbedrijf heeft in eigen huis tal van specialisaties uitgebouwd. Naast een eigen stabiliteitsingenieur beschikt het onder meer over eigen metsers, schrijnwerkers voor hout en voor aluminium. Inmiddels heeft het bedrijf zich ook als projectontwikkelaar geprofileerd. Momenteel wordt nabij de Giucciardinistraat op Antwerpen Linkeroever een wooncomplex van 16 woningen - telkens 8 aan beide zijden van de nieuwe straat - gerealiseerd. “We laten elke bouwheer een zo groot mogelijke vrijheid in het ontwerp, de indeling van de woning en de keuze van de materialen. Het gebruik van energiezuinige materialen is sowieso standaard. Inzake hernieuwbare energie wordt het zonneboiler principe toegepast in onze projecten. Deze woningen zullen zonder problemen E-peil E60 halen”, aldus Els De Smedt van Bouwonderneming Cogghe & Co.

Tand-en-groefsysteem  Om de spouwmuren en daken van het woonproject te isoleren wordt gebruik gemaakt van polyurethaanplaten - 2 maal 5 cm dik. Om de continuïteit onder de dragende muren te verzekeren werken de metsers van Bouwonderneming Cogghe & Co met Marmox THERMOBLOCK® nano blokken, geleverd door Janssens & Zn uit Brecht. Els De Smedt: “Het tand-en-groefsysteem van deze isolerende bouwblokken maakt de plaatsing zeer eenvoudig. De nano blokken liggen goed in de hand en zijn zeer licht om te verwerken. Een voornaam pluspunt is ook dat ze geen vocht opnemen.”

Dragende cilinders uit nano polymeerbeton  Bij het Marmox THERMOBLOCK® nano systeem zorgt een gepatenteerd isolerend deel voor de koudebrugarme detaillering van de bouwknopen. Laurence De Bièvre, marketing manager van Albintra, verdeler van het Marmox THERMOBLOCK® gamma voor ons land: “Deze bouwblokken bestaan uit een geëxtrudeerd polystyreenschuim, met daarin – op regelmatige afstanden – dragende cilinders uit nano polymeerbeton. Boven- en onderzijde zijn bekleed met nano polymeer cementmortel, gewapend met een glasvezelnet. De isolerende blokken worden naadloos geplaatst door middel van overlap. Marmox THERMOBLOCK®  R2 nano heeft een hoge gemiddelde druksterkte (10 N/mm²) en een goede verticale R-waarde van 2 m²K/W. Verder is het materiaal waterdicht en makkelijk verwerkbaar materiaal. (Redactie: Philip Declercq voor Dimension)